torsdag 5 augusti 2010

Vinbärsmarmelad med rom och muscovado

Plockade ju av mammas vackra vinbär i förrgår.
Vackert.



Kikade runt lite efter något nytt att hitta på, än bara den
vanliga saften och gelén. Och det Här receptet blev det.

Röd Vinbärsmarmelad med rom och muscovado

5 dl röda vinbär
3 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
2 msk rom
1/2 vaniljstång

Rensa bären väl och skölj dem under kallt vatten, häll upp dem i en tjockbottnad
kastrull. Ha i de båda sockersorterna, rom och den halva vaniljstången. Rör om
tills allt socker har lösts upp. Skumma av marmeladen under kokningen, låt koka
ca 15 minuter. Låt svalna något och ta ur vaniljstången innan du häller upp sylten
på väl rengjorda burkar. Sätt på locket direkt och förvara svalt och mörkt.





...och riktigt slurpgod blev den.
Kommer passa kanon till en bit brie på ett kex.



Yummie.




.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar