Här kommer då receptet på mumsiga tryfflar
med vit choklad och balsamvinäger.
1 dl grädde
400 g vit choklad, i bitar
50 g smör
2 msk vit balsamvinäger
kokos eller socker att rulla
tryfflarna i
Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull.
Ta kastrullen från värmen och rör ner choklad,
smör och balsamvinäger. Häll massan i en
form. Låt stelna i kylskåpet i cirka 1 timme.
Forma små kulor av massan med hjälp av
en tesked och handen. Rulla eventuellt kulorna
i kokosflingor eller liknande. Förvara kulorna kallt.
Jag har även gjort med vanlig färgad balsamvinäger-
går kanonbra det också... men ser väl inte riktigt
lika smaskiga ut- även om de är det.
Då har jag rullat dem i färgat socker eller kokos.
|
|
Jaha hur funkar det här då? Inte så vidare insatt i bloggvärlden...
SvaraRaderaDu ville ha gottiga recept, här är ett som jag alltid gör i dagarna kring jul..
Mintkola
100g margarin (el.smör)
1dl strösocker
1dl sirap
4msk kakao
1tsk vaniljsocker
ca 10 droppar pepparmintsolja
Smält margarinet, tillsätt övriga ingredienser. Koka 4-5 minuter, gör ett "kulprov"! Häll upp i form (ca 20x25cm) täckt med bakplåtspapper. Låt stelna något i kyl, klipp eller skär sen i lagom stora bitar.
Jag slår in mina i bakplåtspapper.
Vill man ha en god sås till glassen gör man samma recept men låter det bara koka upp :D.
Med eller utan mint är en smaksak...
Lycka till!